Kuresoo

Vöötkakk

Eestit talviti külastav vöötkakk satub vaatevälja nii harva, et iseseisvalt olen sattunud vaid ühtainsat elusat ja üht surnud lindu nägema. Tänu bongarite aktiivsusele on neid viimastel aastatel siiski sagedamini näha saanud. Vöötkakke sunnib rändama toidupuudus – põhjalas kõigub näriliste arvukus märksa suuremas ulatuses kui meie laiuskraadidel. Ehkki aegade jooksul on vöötkakk Eestis mõned korrad pesitsenud, pärineb viimane suvine vaatlus kahekümne aasta tagant Emajõe Suursoost. Palju sagedamini kohatakse suviti teist Põhjala öökulli - habekakku, kes 2009. aastal tagasi Alutagusel ka pesitses. Vöötkakku öökulliks hüüda eriti ei passigi, sest jahti peab ta päeval ja hämarikus.  

 

 

Autor

Kommentaarid

Hetkel andmed puuduvad.